Bästa garaget i byn


Har du redan ett garage på gården? Se till att göra det till det bästa garaget i byn, eller åtminstone det bästa på gatan!

Isolering

garageHar du kallgarage kan du fundera på att isolera det. Det kräver inte lika mycket jobb som när man isolerar ett hus, det kan faktiskt göras under en helg förutsatt att man köpt in allt material och rensat garage på förhand. Isoleringen behöver bara vara 95 millimeter tjock för att ge stödvärme. Ska du ha samma temperatur som inomhus behöver dock isoleringen vara tjockare. Det som kan dra ut på projekttiden är om du behöver bygga upp ett innertak för att isolera taket. Om taket bara går direkt upp till nocken kommer du att förlora för mycket värme om du inte isolerar taket samtidigt som väggarna.

Garageport

Ett garage får inte alltid den uppgift som den är till för. Många väljer att ställa bilen på uppfarten istället för i garage på grund av platsbrist eller för att man inte vill kliva ur bilen, öppna porten, köra in, kliva ur bilen och stänga porten.Du kan faktiskt köpa till en garageöppnare i efterhand. Beroende på vilken typ av port du har, finns det öppnare som fungerar att koppla till i efterhand. Garageöppnaren kommer med bruksanvisning och fungerar ofta ned till åtminstone -20 grader. Du kan öppna och stänga porten medan du sitter kvar i bilen och väl inne i garage gör stödvärmen att bilen inte behöver skrapas ren från is morgonen efter.

Organiserat

Om du även använder garaget som förvaringsutrymme gäller det att organisera rummet, speciellt om du ska få plats med bilen. Hyllmeter och åter hyllmeter är lösningen. Gör hyllorna rejäla och väl förankrade i väggen så de tål mycket vikt. Ställ upp backar i hyllorna och skriv på lådorna vad de innehåller. Därefter gäller det bara att hålla efter, vilket inte alltid är det lättaste…